sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Punainen herkku

Punajuuri on aina kuulunut suosikkeihini. Tämä punainen herkku maistuu lähes missä muodossa tahansa, mutta sen kumppanina toimii mielestäni parhaiten Aura-juusto tai vuohenjuusto. Kun Maku-lehden numero 4/2012 kolahti syksyllä postiluukusta, ei ollut epäilystäkään siitä, että Punajuuret suolapedillä -resepti oli testilistalla ensimmäisenä.

Punajuuret valmistuivat melkein itsestään, ja vaikein vaihe oli oikean kokoisen uunivuoan löytäminen. Pelottaviakin hetkiä kypsymisen seuraamisessa oli, sillä jossain vaiheessa uunin luukun takaa tuijotti vihainen punainen punkkarimuumi. :)


Lopputulos oli kuitenkin lähes täydellinen, rapeakuorinen ja suolalla maustunut kypsä punajuuri, jonka seuraksi valmistin vuohenjuustotahnan:

1 prk pehmeää Chavroux-vuohenjuustoa
hunajaa
Siljan sipakka yrttidippi -mausteseosta
mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!