maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pirteitä pääsiäisherkkuja

Ihanaa, kun auringosta on saanut nauttia jokaisena pääsiäisen päivänä! Ulkoiltuakin on tullut, mutta aurinko ja pääsiäinen inspiroivat ennen kaikkea värikkäisiin ja raikkaisiin herkkuihin, joita väsäilin heti ensimmäisenä vapaapäivänä.



Ensimmäisenä projektina oli klassikkoherkku macaron-leivokset, jota muutama vuosi sitten kokeilin ensimmäisen kerran. Silloin oli kyllä maku kohdallaan, mutta esteettisyydestä ei tietoakaan (leivokset olivat rosopintaisia, eivätkä pysyneet täytettäessä koossa). Tällä kertaa otin avuksi joululahjana saadun pienen kirjan, jossa luvattiin täydellistä onnistumista 15-vaiheisen ohjeen avulla. Sitruunaiset macaronit saavuttivat lähes tavoitellun ulkonäön, mutta taikina olisi saanut olla vielä löysempää, jotta se olisi levinnyt pursotettaessa enemmän ja pinnasta olisi tullut tasaisempi. Värjäys onnistui kuitenkin hyvin ja lime curd -tahnalla täytettynä maku oli raikas ja hyvä.

Osaan taikinasta testasin suklaista ohjetta, mutta kuten jo taikinaa tehdessä epäilin, 50 grammaa kaakaojauhetta saa kyllä aikaan suklaisen maun, mutta taikina muuttuu entistä kiinteämmäksi, eikä sitä pysty pursottamaan tasaisesti pellille leviäväksi pyöryläksi. Tuloksena olikin vähintäänkin epämääräisen näköisiä kasoja, jotka vadelmahillosisuksella kyllä maistuivat silti.



















Macaron-haasteen lisäksi löysin Valion sivuilta mangojuustokakun ohjeen, josta tein kaksi pientä kakkua. Toisen kiilteeseen upotin passionhedelmää, josta tuli lisää raikkautta makuun sekä kaunis pinta. Toisen koristelin oranssilla sokerimassagerberalla, joka tosin suli jo ennen tarjoilua pinnalle. Onneksi kamera ehti tallentaa kakun vielä siinä kohtaa, kun jotain katsottavaa oli.


















Aurinkoista pääsiäisen jälkeistä arkea kaikille!

1 kommentti:

  1. Näyttää niin hyviltä! Ihanaa, että vihdoin aloit kirjottaa blogia. Oot niin hyvä! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!