maanantai 10. kesäkuuta 2013

Äidin kasvimaalla, raparperin alla...

Alkukesän parhaita puolia ovat mansikat ja ihana raparperi, josta saa tehtyä vaikka mitä. Raparperin varret eivät tulleet ihan äidin kasvimaalta, mutta äidiltä kuitenkin. Kiitos niistä!

Ensimmäisenä raparperista oli pakko tehdä mehevä piirakka, jonka ohjeen nappasin soveltaen täältä. Alkuperäinen ohje on munaton ja maidoton, joten se sopii hyvin allergiseenkin perheeseen. Oma versioni ohjeesta on seuraava.


Raparperipiirakka

 

4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl öljyä
1 dl kermaa
1 dl maitoa
1/2 dl Flora Vanillaa

noin 4 dl pieniä raparperipaloja (2 pitkää vartta)

50 g Oivariinia
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon öljy, maito, kerma ja Flora Vanilla. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Levitä raparperinpalat sen päälle. Nypi muruseoksen ainekset sekaisin ja ripottele seos piirakan päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Nauti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

1 kommentti:

  1. Hurraa Jenni, että linkitit allergiaversion! ;) Näyttää suussa sulavalle tuo sun piirakka-annos. Slurps!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!