Ensimmäisen kakun keksipohjan tein minttudominoista ja Marianne-rouheesta, mutta tämän toisen toteutin gluteenittomana, joten laitoin pohjaan minttudominoiden sijaan gluteenittomia suklaakeksejä ja lisäsin Marianne-rouhetta vähän reilummalla kädellä. Mustikkatäyte on lainattu Maku-lehden mustikkajuustokakun reseptistä, jota muokkasin vain lisäämällä kakun toiseen versioon hiukan ohjeessa mainittua enemmän sokeria ja teelusikallisen vaniljasokeria. Kakun pinta on aiemmin hyväksi todettu Kinuskikissan suklaakiille, joka maistuu aivan suklaavanukkaalle, nam! Koristeeksi löysin tuoreita mansikoita ja sitruunamelissan lehtiä, ja reunojen suklaaristikot olen aikanaan opetellut Kinuskikissan suklaaristikkovinkkiä noudattaen. Ensimmäisen kakkuversion koristeena oli mansikoiden sijaan pensasmustikoita, jotka mielestäni sopivat värimaailmaan paremmin. Linkittämäni reseptit on tarkoitettu isoon irtopohjavuokaan, mutta itse tein gluteenittoman kakun pieneen vuokaan puolittaen kaikki reseptit. Jatkokehittelynä on ehkä kokeiltava kakusta täysin mansikkaista kopiota, joka sopisi kevään tunnelmaan, sillä nyt sen taitaa jo uskaltaa todeta ääneen: kevät on täällä! :)
maanantai 14. huhtikuuta 2014
Mustikkaunelma
Ensimmäisen kakun keksipohjan tein minttudominoista ja Marianne-rouheesta, mutta tämän toisen toteutin gluteenittomana, joten laitoin pohjaan minttudominoiden sijaan gluteenittomia suklaakeksejä ja lisäsin Marianne-rouhetta vähän reilummalla kädellä. Mustikkatäyte on lainattu Maku-lehden mustikkajuustokakun reseptistä, jota muokkasin vain lisäämällä kakun toiseen versioon hiukan ohjeessa mainittua enemmän sokeria ja teelusikallisen vaniljasokeria. Kakun pinta on aiemmin hyväksi todettu Kinuskikissan suklaakiille, joka maistuu aivan suklaavanukkaalle, nam! Koristeeksi löysin tuoreita mansikoita ja sitruunamelissan lehtiä, ja reunojen suklaaristikot olen aikanaan opetellut Kinuskikissan suklaaristikkovinkkiä noudattaen. Ensimmäisen kakkuversion koristeena oli mansikoiden sijaan pensasmustikoita, jotka mielestäni sopivat värimaailmaan paremmin. Linkittämäni reseptit on tarkoitettu isoon irtopohjavuokaan, mutta itse tein gluteenittoman kakun pieneen vuokaan puolittaen kaikki reseptit. Jatkokehittelynä on ehkä kokeiltava kakusta täysin mansikkaista kopiota, joka sopisi kevään tunnelmaan, sillä nyt sen taitaa jo uskaltaa todeta ääneen: kevät on täällä! :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!