torstai 9. toukokuuta 2013

Ensitreffit parsan kanssa

Vapaapäivän ja parsakauden kunniaksi rohkenin tänään valmistamaan ensimmäistä kertaa tuoretta parsaa. Joka kevät ihanat parsaniput ovat houkuttaneet kaupan hevi-osaston hyllyillä, mutta lähempään tutustumisvaiheeseen pääsimme vasta nyt. Synttärilahjaksi saadusta salaattikirjasta löytyi herkullinen resepti, jota hieman muokkailin. Parmankinkun ja melonin yhdistelmä on lyömätön, mutta parsa sopi kaveriksi yllättävän hyvin ja rucola sekä balsamicokastike kruunasivat tämän kevyen aterian hienosti. Tämä toimisi mainosti vaikka jonkin menun alkuruokana!













Parmankinkkua melonin ja parsan kera


nippu vihreitä parsatankoja
pieni cantaloupemeloni
150 g parmankinkkua
rucolaa ja muita salaatteja (esim. Napolitana-sekoitus)
vadelmia
parmesaanilastuja
oliiviöljyä
balsamicokastiketta

Kuori tarvittaessa parsatangot ja leikkaa varsien päät siistiksi. Laita tangot kylmään veteen odottamaan. Lämmitä litra vettä kiehuvaksi ja lisää keitinveteen teelusikallinen suolaa, sokeria ja sitruunamehua sekä pieni nokare voita. Laita parsatangot kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi noin 5 minuuttia. Valuta kypsät tangot ja huuhtele ne nopeasti kylmässä vedessä. Paloittele meloni lohkoiksi ja leikkaa kuori pois. Halkaise parmankinkkusiivut ja kääri ne melonilohkojen päälle. Asettele tarjoilulautaselle ensin pohjalle salaattia, sitten parsatangot ja päälle melonilohkot. Ripottele päälle oliiviöljyä, parmesaanilastuja sekä balsamicokastiketta. Koristele tuoreilla vadelmilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!